Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2013 20:57 - Видеонаблюдение
Автор: megara Категория: Технологии   
Прочетен: 2292 Коментари: 1 Гласове:
0



imageС развитието на технологиите видеонаблюдението е много широко разпространено и популярно сред потребителите в различни сфери. От желанието да имате в дома си видеонаблюдение до представителите на големи учреждения и предприятия, където се изисква да има такова. Ако преди време основата на видеонаблюдението бяха видеомагнетофоните със запис на видеокасети и черно-бели камери с малка резолюция, то сега това са цифровите записващи устройства (DVR) със запис на твърд диск (HDD) и видеокамери с мегапикселова резолюция.

Само до преди няколко години ограничен брой производители произвеждаха системи за видеонаблюдение и оборудването за тях. Това са известните  марки, компании с голяма история добър списък с продукти: Sony, Panasonic, Sanyo, JVC, Hitachi и др. Днес голяма част от системите за видеонаблюдение, се произвеждат в страни от Азия. Основни производители са Китай и Корея. Всички нови цифрови записващи устройства (DVR), камери за видеонаблюдение, излизащи на пазара за видеонаблюдение идват от компании, които са специализирани в производството на видеонаблюдение. Има марки с дълга история, като Ever Focus, а така също и сравнително нови компании, които заемат голяма ниша в предлагането на видеонаблюдение по целия свят, например Hikvision и Dahua. Също така в Китай съществуват и множество малки заводи и компании за производство на нискокачествени продукти за видеонаблюдение. Това са копия или фалшификати на популярните системи за видеонаблюдение, които продават такива цифрови записващи устройства (DVR) и камери за
видеонаблюдение на много по-ниска цена. Но разбира се, качеството на тези системи за видеонаблюдение съответства на ниската им цена.

Днес е популярна практика да се сключват договори с производители на системи за видеонаблюдение, със своя търговска марка. Практика е един и същ производител да произвежда абсолютно еднакви изделия като им поставя различни търговски марки. В България съществуват компании, които доставят системи за видеонаблюдение със своя търговска марка с еднакви характеристики и външен вид. Също така има компании, които произвеждат партида ниско качествени системи за видеонаблюдение, разпродават го и след това компанията изчезва. И няма да намерите  нито техническа поддръжка, нито сервиз, нито в Интернет за инструкции за използване  или програмно обезпечаване.

Сред толкова много оборудване за видеонаблюдение: камери за вътрешно видеонаблюдение, камери за външно видеонаблюдение, аналогови камери, HD-SDI камери и оборудване, IP (мрежови) камери, цифрови записващи устройства (DVR), IP (мрежови) цифрови записващи устройства (NVR), ще се опитаме да намерим най-интересните и полезни. Тази информация има само познавателен характер и не е ръководство за действие. Всичко написано тук отразява нашата независима гледна точка, с която Вие сами ще решите да се съгласите или не.



Гласувай:
0



1. balgarski7vinarki - отвратилно е,ако през камера лъха простащина и криминалност-казвам го от личен опит
10.03.2013 21:33
Значи така- компютърът отразява МИСЛЕНЕТО....
Живея на място,където от твърде много време се практикува воайорство, с камера и манипулативна електроника, невъзможно е да се сравни с каквото и да е извращение...
На времето не повярвах на човек, работил в системата на полицията,който бе зверски убит после- позната история в днешно време икойто ми каза- "Знаеш ли,че 2/3 от околните "съседства" имат полицейски криминални досиета...да не говорим за отвратителната юдейска секта и другите такива...Сгреших.Разбрах какво значи "камера"....
Само ще добавя, че зад "камерата" в моя случай лъха и кода 194..-г.-присъствия на потомци на изверги от фашистки затвори,просто "удостоени" с възможности за гледане в къщи и животи от другия произход.
Бих могла да напиша доста по тази тема,но е безсмислено-докато Бацко им е още в "Ринга"- Кръга...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: megara
Категория: Технологии
Прочетен: 11619
Постинги: 4
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930